Onderwijsrecht: rechtsbescherming

Omdat in het onderwijsveld een grote variëteit aan rechtsbeschermingsmogelijkheden en procesrechten bestond, zijn er een aantal zaken qua rechtsbescherming gestroomlijnd. Dat heeft in het bijzonder betrekking op geschillen en klachten in het onderwijs, waarbij de onderwijsinstellingen geschillenprocedures kennen, waaronder het College van Beroep van de Examens en de Geschillenadviescommissie. Recent zijn  de mogelijkheden van beroep op het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CBHO) uitgebreid. Er bestaat een eenduidige regeling voor de organisatie van de onderwijsbescherming aan een universiteit of hogeschool, waarbij na ontvangst van een kwestie de onderwijsinstelling
bekijkt of er sprake is van een geschil of een klacht en de procedure vervolgens verder in gang zet. De praktijk zal moeten uitwijzen of deze gestroomlijnde vorm van rechtsbescherming voor de student een verbetering ten opzichte van de huidige praktijk betekent.

Zijn er vragen over deze nieuwe wettelijke bepalingen, dan kunt u hierover contact opnemen met mr. Henk Lenaerts.

Een gedachte over “Onderwijsrecht: rechtsbescherming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s